Island Yoni Deluxe

Het Island Yoni Deluxe zadel is een zadel voor IJslandse paarden dat samen met Yoni Blom en dierenfysiotherapeut Guy Blom ontwikkeld is.

Het Island Yoni Deluxe zadel is een IJslanderzadel met veel comfort voor de ruiter en een juiste pasvorm voor het IJslandse paard waardoor het goed op de gewenste plaats blijft liggen.

Het zadel sluit erg goed aan en heeft de gewenste drukverdeling. Deze goede drukverdeling wordt verkregen door de brede kussens, korte stegen en de brede kamer. 

Daarnaast is het Island Yoni Deluxe zadel zeer comfortabel voor de ruiter. Het zitvlak en de kniestukken zijn aangenaam zacht. Verder geeft het zadel de ruiter de juiste ondersteuning om in de goede houding te blijven zitten waardoor een optimale balans gecreëerd wordt. Het zadel bied verschillende aanpas mogelijkheden. 

Het Island Yoni Deluxe zadel wordt aangemeten voor zowel paard als ruiter. Bij het aanmeten van het zadel aan het paard wordt rekening gehouden met de anatomie en de beweging van het paard. Afhankelijk daarvan wordt een keuze gemaakt voor de boommaat en aanpassingen in het onderkussen. Daarna wordt naar wens van de ruiter de grootte van het zitvlak en de lengte van het zweetblad bepaald. Verder zijn er verschillende opties mogelijk m.b.t. de gewenste leerkleur en de kleur van het biesje.