Over mij

 

Ik heb mij altijd geïnteresseerd voor de paarden. Dankzij mijn ouders Guy en Chris Blom heb ik alle kansen gehad om mij te ontwikkelen in het paarden bestaan.

Sinds 2014 ben ik als zadelpasser begonnen. Ik heb geluk dat Guy Blom mijn vader en Yoni Blom mijn zus twee dierenfysiotherapeuten zijn. Hierdoor heb ik een groot voordeel. We komen elkaar ook tegen in het werkveld en dat is erg leuk.

Bij problemen kunnen we elkaar om hulp of tips vragen. Of de klant doorsturen naar de een of naar de ander. We hebben samen een mooie driekhoeksverhouding in het werkveld. 

We hebben ook samen het Island Yoni Deluxe zadel ontwikkeld. Gekeken naar de ontwikkelingen van de paarden en de wensen van de ruiters. 

Werkwijze

Meten is weten zeggen ze altijd. Ik ben daar mee aan de slag gegaan. Ik maak altijd een template van het paard. Op deze template meet ik altijd dezelfde punten van het zadelgebied bij het paard. 

Hiermee kan ik vaak snel zien hoe de ontwikkeling van het paard is op dat moment. Ik kijk naar de verschillen met de linkerkant en rechterkant. Ik kan ook zien of er misschien een diagonaal-werking is bij het paard.

Ook kijk ik naar de ruiter. Het is namelijk niet altijd alleen het paard of het zadel wat ongelijk kan zijn. Paard-Zadel-Ruiter een drie-eenheid.

Mijn templates blijf ik gebruiken en ze worden digitaal opgeslagen. Ik kan aan mijn templates ook zien als je bijvoorbeeld een half jaar gereden hebt en ik meet opnieuw hoeveel het paard veranderd is. Positief of negatief of misschien wel hetzelfde gebleven.